KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - Taşköprü Fen Lisesi

Taşköprü Fen Lisesi

Harmancık Mah. Mustafa Sıtkı Erkek Cad. No 25 37400 Taşköprü/KASTAMONU
Vizyon
Dünyaya yön veren Türk bilim adamları , aydınlar yetiştirip ülkemizi gelişmiş ülkeler sınıfına yükseltmek.
Misyon
Fen ve matematik alanlarında üstün yetenekli öğrencilerin, bu yeteneklerini geliştirerek,ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmamız için çabalayan, milli-manevi değerlerimize bağlı, yeni teknolojileri kullanabilen, sosyal becerileri yüksek, kaliteli bireyler yetiştirmek..
Öğretim Şekli :Normal - Gündüzlü
Kalorifer
ADSL (4 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Kız : 100 Erkek : 100
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezinde olup yürüme mesafesindedir. İl Merkezine Her 15 dakikada minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır.
Harmancık Mah. M.Sıtkı Erkek Cad. No: 25 Taşköprü-37400 KASTAMONU
Okulumuz İlçe Merkezinde, İl Merkezine 45 km mesafededir.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
%100
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%86
Sportif Etkinlikler
-2014-2015 Öğretim Yılında Erkekler Futsal İl İkincisi. -AMATÖR SPOR ŞENLİKLERİNDE OKULUMUZDAN BAŞARI İlçemizde yapılan Amatör Spor Şenlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda masa tenisi turnuvasında Taşköprü Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerinden Orhan ALİŞ ilçe 1.si, Hüseyin Kaya ilçe 3.sü, yüzme turnuvasında 12.sınıf öğrencisi Oğuz HUY ilçe 1.si, penaltı çekme yarışmasında 12.sınıf öğrencisi Abdulbaki GÜLEROĞLU,11.sınıf öğrencisi Selami TEKİN takım olarak 2.olmuşlardır. -YÜZMEDE OKULUMUZA 4 ALTIN MADALYA Öğrencimiz N.Baran ERDEM okullar arası Yüzme İl Birinciliği yarışmalarında katıldığı tüm kategorilerde altın madalya kazanarak Kastamonu çapında güzel bir başarıya imza attı. 200 metre serbest, 400 metre serbest, 50 metre sırt üstü ve 100 metre sırt üstü kategorilerinde katılan öğrencimiz yarışmaya damga vurdu.